Naar boven

Petrol

Petrol staat voor denimvakmanschap en kent de kracht van denim. Sinds 1989 maken zij jeanskleding en denim gerelateerde producten.
Sorteren

Petrol Industries

Petrol Industries opgericht in 1989 is een stoer mannenmerk. Het merk zorgt voor stoere trendy mannenkleding, dat tegen een stootje kan. De focus van Petrol Industries ligt op denim en vintagewear. Daarom is hun slogan ‘we are denim driven’.

Denim driven

We weten allemaal dat veel mannen meer van auto's houden dan van kleding. Maar bij Petrol combineren we dit want de belangrijkste inspiratiebron zijn altijd oldtimers en motorfietsen geweest. Ze ontwerpen mannenkleding met een rauw randje. De totale lijn is denim gedreven en de collecties zijn onderverdeeld in drie categorieën om in ieders behoefte te voorzien. Classics, Custom en Collectables; elk label geeft een andere draai aan het ontwerp, maar blijft trouw aan de kern van de Petrol-gedachte. Petrol ontwerpt niet alleen stoere jeans maar ook comfortabele shirts in zowel uni kleuren als leuke prints.

Productie

Petrol Industries heeft het gehele productieproces in eigen beheer. Van de dessins tot het kiezen van de stoffen het wordt allemaal in eigen huis gedaan. Ze geloven in stoere items van hoge kwaliteit, voor een eerlijke prijs. Geïnspireerd door ruwe en natuurlijke materialen dankzij de klassieke Amerikaanse olie-industrie en mijnbouw. Ze besteden veel aandacht aan de juiste pasvorm, onovertroffen finishing en hebben oog voor details. Straightforward kleding voor mannen met lef.

Ben jij opzoek naar nieuwe items die tegen een stootje kunnen? Kom dan snel langs in onze winkel in Made!